Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΤΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ

Της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου

Όλυ Τσουμάνη

Το ΚΚΕ, εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθεί να αναδείξει το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης ως ΚΡΑΤΟΣ και μάλιστα ΑΣΤΙΚΟ, που στο κέντρο της προσοχής του δεν έχει το τάδε ή το δείνα δήθεν «τοπικό» πρόβλημα, αλλά την προώθηση συνολικά της αστικής πολιτικής στο θέμα της ανάπτυξης, όποιος και αν είναι ο σχηματισμός που κυβερνά (μονοκομματικές – πολυκομματικές κυβερνήσεις).
Καπιταλιστική ανάπτυξη λοιπόν σημαίνει αμύθητα κέρδη για τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους, που θα βγουν από την παραπέρα αφαίμαξη των εργαζομένων, τόσο με τη γιγάντωση των φόρων, των χαρατσιών κλπ, όσο και με την περαιτέρω περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων που έχουν να κάνουν με την υγεία του λαού, την παιδεία κλπ.
Η κουβέντα λοιπόν για το αν για παράδειγμα η «ανάπτυξη» του τόπου πρέπει να στηριχθεί στον κλάδο της ενέργειας (κοιτάσματα πετρελαίου στην Ήπειρο, φυσικό αέριο κ.ά) ή στον τουρισμό (αγροτουρισμός, τουρισμός υγεία κ.ά), είναι αφενός ενεικτική για το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετεί ο κάθε συνδυασμός, αφετέρου άκρως αποπροσανατολιστική γιατί δεν προσδιορίζει το βασικό: «ανάπτυξη από ποιον, για ποιον;»
Πόσο ωφελημένος θα βρεθεί ο λαός μας από τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ για παράδειγμα από την Ήπειρο; Θα δει μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στους οποίους και τώρα, χωρίς τον αγωγό, χρεώνεται επιπλέον για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας; Ή μήπως και τώρα, αυτά τα χαράτσια για τις ΑΠΕ, δεν κατευθύνονται στους μονοπωλιακούς ομίλους για να έχουν τσάμπα ρεύμα οι μεγαλοβιομήχανοι;
Πόσο ωφελημένη θα βγει η εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα από τη γιγάντωση των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όταν η λέξη «διακοπές» έχει βγει εντελώς από το λεξιλόγια της λαϊκής οικογένειας; Όταν δηλαδή η ανάγκη για μαζικό, λαϊκό τουρισμό δεν υπάρχει καν ούτε ως «προεκλογική εξαγγελία» στην κουβέντα κανενός Τοπικο-Διοικητικού υποψηφίου που πίνει νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Ή μήπως, όλα τα παραπάνω θα εξαλείψουν το φαινόμενο της ανεργίας, με τις ευέλικτες σχέσεις τύπου 5μηνα, κοινωφελής εργασία κλπ να κυριαρχούν παντού, μεταμφιέζοντας την ανεργία σε δήθεν εργασία; Με ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις και άρα μισθούς και μεροκάματα που δεν καλύπτουν ούτε στοιχειωδώς τα αναγκαία προς το ζην.
Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι μας Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι σε όλη τη χώρα, λέμε ξεκάθαρα στο λαό: ανάπτυξη ναι, αλλά προς όφελος δικός σου! Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ανοίξει ο λαός μας, αυτές τις προϋποθέσεις πρέπει να δημιουργήσει, μέσα από την καθολική οργάνωσή του σε σωματεία και συλλόγους, που θα αντιπαλεύουν, όχι μόνο τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ , αλλά την αιτία που δημιουργεί όλα του τα δεινά: τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Γι’ αυτό χρειάζεται ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ! Στην Ευρωβουλή και τα Περιφερειακά – Δημοτικά Συμβούλια, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, στα σωματεία και τους συλλόγους. ΠΑΝΤΟΥ!
Γιάννενα, 27/2/2014