Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Σχετικά με τις δύο απολύσεις στην εταιρεία εμφιαλώσεων νερών «ΒΙΚΟΣ»


ΚΟΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Των επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ της Λαϊκή Συσπείρωση

Στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων

Σχετικά με τις δύο απολύσεις στην εταιρεία εμφιαλώσεων νερών «ΒΙΚΟΣ»


Καταδικάζουμε τις απολύσεις των δύο εργαζομένων στην εταιρεία εμφιαλώσεων νερών «ΒΙΚΟΣ» που βασίστηκαν σε ανύπαρκτες δικαιολογίες, την ίδια ώρα που οι εκβιασμοί της εργοδοσίας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και οι υπόλοιπες πιέσεις, δίνουν και παίρνουν.
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ, έχοντας εκμεταλλευτεί το νομοθετικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων και τις οδηγίες της για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με την πλήρη στήριξη Περιφερειάρχη και Δημάρχων, εκμεταλλεύεται ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι το νερό, για να αυγαταίνουν τα κέρδη της!
Πρόκειται για μια επιχείρηση που ακόμα και στη φάση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που διανύουμε, μέτρησε αύξηση των κερδών της. Κέρδη βγαλμένα από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, από τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, από τις απαλλαγές και τις ελαφρύνσεις που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια . Κέρδη βγαλμένα από το τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Οι απολύσεις αυτές έχουν καθαρά στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους όχι μόνο αυτής της εταιρείας, αλλά συνολικά.
Υιοθετώντας το αίτημα του ταξικού σωματείου Ιωαννίνων «Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών» απαιτούμε να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τη νεολαία, να δώσουν δυναμικό μαχητικό παρόν στην Απεργία στις 9 Απρίλη και το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 12 Απρίλη στις 11 π.μ. στην πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων.
Κάνε την πείρα σου δύναμη οργάνωσης και ανατροπής. Με ΚΚΕ Ισχυρό Παντού, η Ελπίδα είναι του λαού.
Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου: Όλυ Τσουμάνη
Υπόψηφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων: Πρέντζας Γιώργος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών: Τασιούλας Δημήτρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας: Μανούσης Σωτήρης
Υποψήφια Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: Κίτσου Τασία
Υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης: Τόκας Τάσος
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου: Καραγιάννης Παναγιώτης
Yποψήφιος Δήμαρχος Κόνιτσας: Σδούκος Τάκης
Γιάννενα, 4/4/2014